A LEGO weboldalán mostantól le lehet adni az előrendeléseket a cég azon új, kifejezetten gyerekeknek szánt készletsorozatának első tagjára, amikből programozható robotokat lehet építeni. A BOOST kezdőkészletből összesen 5 különböző robotot tudnak majd a porontyok összerakni, amik viselkedését aztán saját maguk határozhatják majd meg, egy vizuális programozási nyelv segítségével.

A LEGO még januárban jelentette be az új típusú készletek piacra dobását, amikor azonban még nem lehetett megrendelni azokat. A most előrendelt készleteket a vállalat júliusban kezdi majd el kiszállítani, augusztustól pedig állítólag már kiskereskedelmi forgalomban is kaphatók lesznek a színes kis robotok építésére lehetőséget adó készletek.

A Boost készleteket a gyerekek nem csak megépíthetik, de programozhatják isA Boost készleteket a gyerekek nem csak megépíthetik, de programozhatják is

A BOOST előrendeléseket többek között a LEGO amerikai, brit és német honlapján is fel lehet adni, a magyar honlapon azonban a termék jelenleg nincs listázva. Jelenleg nem egyértelmű, hogy ez azt jelenti, hogy ezen a piacon azt nem is fogják bevezetni, vagy hogy utóbbira csak a kiskereskedelmi megjelenéssel egy időben kerül majd sor.

A BOOST alapkészlet egyébként Európában 160 euróba kerül, tehát ha megjelenik, vélhetően Magyarországon is kb. ötvenpárezer forintos áron lehet majd vele a boltokban találkozni.