A Microsoft a hét elején blogposztban hívta fel azon fejlesztői figyelmét akik még mindig a Visual Studio 2008-at használják, hogy ideje megkezdeniük az átváltást arról egy újabb kiadásra. A cég ugyanis egy év múlva megszünteti a fejlesztőrendszer említett verziójának támogatását, amit követően így problémássá válhat a projektek továbbfejlesztése benne.

A támogatás lezárása a teljes értékű Visual Studio 2008 mellett természetesen a Visual C# 2008, a Visual C++ 2008, illetve Visual Basic 2008 nyelvspecifikus kiadásokat is érinti. Ugyanakkor a Team System 2008 különböző kiadásainak, valamint a Visual Web Developer 2008-nek a használói sem számíthatnak majd frissítésekre 2018 áprilisát követően.

A Visual Studio legújabb, 2017-es verzióját múlt hónapban adta ki végleges változatban a Microsoft, és az - akárcsak a korábbi verziók - ingyenes, közösségi változatban is elérhető a fejlesztők számára.

A Microsoft egyébként a fent említett posztjában megjegyezte azt is, hogy a Visual J# Version 2.0 runtime csomagjának támogatását is megszünteti még idén októberben, ami azt jelenti, hogy az erre épülő programoknak már nem csak a fejlesztése, de pusztán a futtatása is problémássá válhat - pl. a vélhetően nem sokkal ezután megjelenő új Windows 10 frissítésen is.