Bár egyes vélekedések szerint 40 év felett nincs programozó, azért ezt az állítást vélhetően szinte mindenki tudná cáfolni a közvetlen környezetéből vett példával. Ez ugyanakkor nem zárja ki azt, hogy a szóban forgó kor felett bizony a cégek kritikusabban állnak hozzá a fejlesztőkhöz és kevésbé szívesen alkalmazzák őket.

Most az Egyesült Államokban azzal vádolják a Google-t, hogy ő is pontosan ezt teszi: ti. hátrányos megkülönböztetésben részesíti a 40 év feletti programozókat. A céggel szemben hamarosan elinduló csoportos pert két, a keresőóriáshoz jelentkező fejlesztő indította el, akik szerint a Google végül azért nem vette fel őket egy munkára, mert már a szóban forgó életkor felett voltak.

Gandalf a maga több, mint kétezer évével hiába is pályázna a Google-höz?Gandalf a maga több, mint kétezer évével hiába is pályázna a Google-höz?

Vádjaikat arra alapozzák, hogy a vállalat HR-esei például arra kérték őket, hogy a diplomájuk megszerzésének időpontját tüntessék fel önéletrajzukban - hogy így tudhassák meg (közvetett módon) a korukat. A Google-nél egyébként meglepő módon mindössze 29.2 év a programozók átlagéletkora, miközben az Egyesült Államokban ennél több, mint tíz évvel magasabb: 42.8 év az átlag.

A cég maga persze tagadja, hogy ez így lenne, és szerinte "a vádaknak teljesen alaptalanok". A Google az esettel kapcsolatos közleményében kiemeli, hogy "szigorú irányelveik" vannak "bármilyen törvénytelen megkülönböztetéssel szemben, beleértve a kor alapút is".

Szerinted létezik kor alapú diszkrimináció a fejlesztői szakmában? Te már tapasztaltál hasonlót? Írd meg véleményed a kommentekben!