A Google a napokban egy új verzió kiadását jelentette be Developer Console nevű alkalmazásából, ami mostantól még jobban tudja segíteni a fejlesztőiket a mobilos áruházba feltöltött alkalmazásaik felügyeletében.

A fejlesztők ugyanis mostantól például értesítéseket kérhetnek arról, ha új értékelés érkezik alkalmazásukhoz, de a már korábban beküldötteket is különböző szempontok szerint megszűrve kérdezhetik le.

Az app - ha kérjük - mostantól szól az új értékelésekről, amiket már szűrve is le tud kérniAz app - ha kérjük - mostantól szól az új értékelésekről, amiket már szűrve is le tud kérni

Egy másik újdonság, hogy az alkalmazás megjelenését befolyásoló A/B kísérletek eredményét is lehet kérdezni, illetve szemléletes grafikonok segítségével lehet elemezni az app-ban. Utóbbi ezen kívül mostantól lehetőséget ad a fokozatos frissítések (staged rollout) ütemének módosítására is menet közben.

A kísérleteket és a fokozatos frissítést is vezérelhetjükA kísérleteket és a fokozatos frissítést is vezérelhetjük

A Developer Console alkalmazás új kiadását a Play Store-ba alkalmazáso(kk)al rendelkező fejlesztők magáról a piactérről tölthetik le.