Bár a legtöbb elemzés azt hangsúlyozza ki a mobilos alkalmazásboltokkal kapcsolatban, hogy manapság már igen nehéz sikeres, komolyabb összeg megtermelésére is képes appot kiadni bennük, egy a közelmúltban kiadott új statisztika inkább ennek ellenoldalára próbál meg összpontosítani. A Pollen VC elemzése ugyanis azt veszi sorra, hogy hány fejlesztőnek is sikerül évente dollármilliókat termelnie a App Store-on vagy a Play Store-en keresztül árult alkalmazásaival.

Ezek szerint nem kevesebb, mint 1887 fejlesztő akadt a múlt évben, aki 1 millió dollárnál (294 millió forintnál) is többet vihetett haza mobilos alkalmazásai értékesítéséből. Közülük 1260-an az Apple, míg 759-en a Google alkalmazásboltjában érték el ezt az eredményt - amiből adódik, hogy 132-en mindkét piactéren elérték a magikus, hét számjegyű határt bevételeik vonatkozásában.

Ugyanakkor azok, akik ennél kevesebbet kerestek is viszonylag sokan voltak: Félmillió dolláros éves bevételre például 3525-ön, 100.000 dolláros (30 millió forintos) eredmény elérésére pedig további 11.273-an voltak képesek. Az éves szinten legalább 10.000 dollárt (3 millió forintot) termelő alkalmazások fejlesztőinek száma pedig a 37 ezret is meghaladta.

További érdekes adatok az elemzésben, illetve ebben az infografikában olvashatók.