A Microsoft a napokban Windows fejlesztői blogjában több, a cég immár egyesített alkalmazásboltját érintő fejleményről számolt be. Ezeknek köszönhetően a Windows Store-ba alkalmazásaikat feltöltő programozók többek között egyszerűbben és előbb juthatnak alkalmazásaik eladása után járó pénzükhöz.

A boltok egyesítése után ugyanis a Microsoft összevonta az ezekből származó bevételek kezelését is, ami most már a Windows-ra és a Windows Phone-ra készült alkalmazások esetében együtt történik. Ezek mostantól az új Dev Center-ben, összevonva lesznek megtekinthetők, a Windows Phone Center, illetve a régebbi Dev Center hasonló kimutatásai pedig megszűnnek működni.

Redmond ugyanakkor még az eddigieknél is részletesebb jelentést biztosít majd a bevételekről, amiket a korábbi 200 helyett immár 25 dollár elérése után is ki lehet majd fizettetni vele. Ez utóbbi megint csak kombináltan értendő - tehát nem platformonként külön-külön, hanem elég ha együttesen érik el az említett szintet a bevételek, amik ezek után egyetlen lépésben lesznek kifizethetők. Ehhez ugyanakkor PayPal-t kell majd használni, mert számlára, átutalással továbbra is csak 200 dollártól lehet majd a kifizetést kérni.

Az új, egyesített elszámolási felület ezeken kívül is számos további fejlesztést hoz, amikről itt lehet részletesen olvasni.