Bár hivatalosan csak vélhetően idén nyáron kerül majd elfogadásra specifikációja, a Microsoft a Windows 10-ben bemutatkozó új böngészője, az Edge már mostani állapotában is támogatja a JavaScript következő kiadásának szinte minden fontos újítását. A korábban EcmaScript 6 néven emlegetett, ám végül EcmaScript 2015-re átnevezett frissítés a hétköznapi nyelvben JavaScript-ként említett technológiacsoport legnagyobb frissítését fogja képezni annak megalkotása óta.

Az új kiadásban ugyanis nem az alapnyelv szintaktikája bővül majd, de számos új elem metódus és osztály be a standard könyvtárba is. Az EcmaScript 2015 újításai közül jelenleg a legtöbbet az Edge támogatja, amely 72%-ot ér el az ezek meglétét vizsgáló tesztben. Összehasonlításként: a Chrome legújabb fejlesztői verziója 48%-os, míg a Firefox az Aurora csatornán elérhető változata 68%-os készültséget mondhat magáénak az ügyben.

Ennek köszönhetően azok, akik már most szeretnének megismerkedni a következő JavaScript-verzió újításaival, az Edge alatt tehetik meg ezt a teljesebb mértékben - de csak azt követően, hogy engedélyezték az alapból egyelőre meg letiltott kísérleti JavaScript-bővítéseket a böngésző beállításaiban.