Egy érdekes - bár nem teljesen új - koncepcióval szeretne úrrá lenni egy startup azon a problémán, amit a megfelelő programozók kiválasztásának folyamata jelent a cégek számára. A Starfighter elképzelése szerint ugyanis a fejlesztőket nem interjúkon kellene megszelektálni, hanem egyszerűen egy játékot kellene - képletesen szólva - a kezükbe nyomni, és utóbbi segítségével kiválasztani a legjobbakat közülük.

Természetesen nem arról van szó, hogy a kóderek akkor most egy doboz Lego-t vagy esetleg a Crysis legújabb kiadását kapják meg, és azt kell tolniuk egy-egy állás megszerzése végett, hanem egy olyan játékról, amiben programozási feladatokat kell az előrejutás érdekében teljesíteniük. A játék mibenlétéről ezen túl a cég csak annyit árul el, hogy az a CTF (azaz, Capture The Flag) koncepcióját fogja követni - ami arra enged következtetni, hogy a fejlesztőknek nem (csak) fix feladványokkal, hanem egymással (is) kell majd kvázi küzdeniük, nyilván valamiféle jobb megoldás kialakítása, leprogramozása végett.

A startup nevét nyilvánvalóan a The Last Starfighter filmből vette, ahol szintén egy hasonló módszerrel: egy nyilvánosan kiállított játékautomatán keresztül keresték meg a galaxis legjobb űrpilótáitA startup nevét nyilvánvalóan a The Last Starfighter filmből vette, ahol szintén egy hasonló módszerrel: egy nyilvánosan kiállított játékautomatán keresztül keresték meg a galaxis legjobb űrpilótáit

A Starfighter azt ígéri, hogy hamarosan közzéteszi az első, a fenti koncepciót megvalósító játékát, ami a fejlesztők számára teljesen ingyenes lesz. Akit érdekel a dolog, az a starfighters.io oldalon tud feliratkozni az értesítő levélre.