A Google csütörtökön, Android fejlesztői blogjában jelentette be egy olyan útmutató kiadását, amit a cég szó szerint haszonnal forgathat minden, a vállalat mobil platformjára alkalmazást készítő programozó. A "The Secrets to App Success on Google Play" címében azt ígéri, hogy felfedi azokat a titkokat, amiknek kihasználásával a fejlesztők sikeresebbé tehetik a Google Play piacterén keresztül kínált appjaikat.

Az ebook-szerű - de PDF formátumban is letölthető - kézikönyv egészen az alapokkal kezdi: onnantól, hogy miként lehet feltölteni az elkészült programokat a Play áruházba, de aztán hamar áttér a nem ennyire magától értetődő témakörökre is. Ezek között részletesen kifejti és tippeket ad arra vonatkozóan, hogy a fejlesztők miként tudják alkalmazásaikat megfelelő módon tesztelni, azok futását a különböző eszközökön ellenőrizni, valamint, a piactéren könnyen megtalálhatóvá tenni és széles közönséghez eljuttatni.

A Google hét fő fejezetben mondja el mindazokat a "titkokat", amik segítségével népszerűvé és sikeressé tehetjük mobilos alkalmazásainkatA Google hét fő fejezetben mondja el mindazokat a "titkokat", amik segítségével népszerűvé és sikeressé tehetjük mobilos alkalmazásainkat

Ezen kívül külön fejezet foglalkozik azzal is, hogy a különböző programokat miként lehet ill. érdemes pénzre váltani, illetve, hogy az alkalmazást már letöltő felhasználókat hogyan lehet megtartani és az app további használatára ösztönözni. Szintén külön fejezetben mutatja be a könyv azt is, hogy miként lehet a felhasználói megelégedettséget, a használatot vagy éppen a bevételeket hatékonyan mérni, illetve ezen méréseket a kívánt faktorok növeléséhez felhasználni.

Az utolsó fejezet azzal foglalkozik, hogy az alkalmazásokat milyen módon lehet világszinten is sikeressé tenni, méghozzá az első hallásra kicsit paradoxnak ható lokalizáció - tehát a helyi sajátosságokhoz igazítás - révén.

A "The Secrets to App Success on Google Play" útmutató asztali gépről ide kattintva, mobilról vagy tabletről pedig ide bökve lehet letölteni.