Bár az Apple hagyományosan igen szűkszavűan utasítja el azokat az alkalmazásokat, amiket valamiért nem kíván befogadni alkalmazásboltjába, egy a napokban kiadott elemzés végre fényt deríthet ennek valószínű okaira. A cég frissen publikált új grafikonja ugyanis azt ábrázolja, hogy milyen okból dobja vissza leggyakrabban az App Store-ba feltölteni kívánt programokat.

Ezek szerint a leggyakrabban (14%) a probléma forrása nemes egyszerűséggel az, hogy a fejlesztők egyszerűen nem adnak elég információt programjaikról, és ezért nem kerülhetnek be azok az online áruházba. Ugyanakkor szintén sokszor előfordul az is, hogy nyilvánvalóan bugos a program amit benyújtanak (8%); hogy az nem felel meg az App Store irányelveinek (6%), vagy nem elég egyszerű a használata (6%).

Ezen okok miatt dobja vissza leggyakrabban az appokat az AppleEzen okok miatt dobja vissza leggyakrabban az appokat az Apple

A grafikon szerint sokszor megtévesztő vagy félrevezető az appok neve (5%), grafikája (5%) vagy az ahhoz mellékelt képernyőmentések valamelyike, de gyakran előfordul az is, hogy az alkalmazás besorolását rontják el a fejlesztők (3%). A legritkábban a "beta", "demo" vagy "trial" címkék vezetnek problémához (2%), ha azonban megtalálhatóak a program nevében, minden esetben automatikusan annak visszautasítását vonják maguk után.