A Microsoft a héten megkezdte a még a nyáron bejelentett Project Spark alkalmazásának béta-tesztelését. A program segítségével programozási ismeretekkel nem rendelkező laikusok is képessé válhatnak a Windows 8-on és az Xbox-on futó játékok készítésére.

A béta meghívásos alapon működik, és a Microsoft egyelőre csak "egy kis csoport" számára fog hozzáférést biztosítani a Project Spark előzetes változatához. Ugyanakkor a cég szerint fokozatosan növelni fogják a meghívottak körét az elkövetkező hetek során. A béta résztvevői a projekt honlapján megoszthatják majd kreálmányaikat másokkal, és utóbbiak által készített játékokat is ki fogják tudni próbálni.

A tesztre egyébként még mindig lehet jelentkezni - bár értelemszerűen utóbbi nem garantálja önmagában a beválogatást a bétába. Ezen kívül fontos, hogy a jelentkezők rendelkezzenek a Windows 8-cal, hiszen a program csak ezen fog elfutni. A játékok ugyan elvileg a Windows RT változatán is működnek majd, az ezzel a rendszerrel működő eszközökön azonban a béta keretében egyelőre még nem lehet az új "game maker" stílusú programot kipróbálni.