A Microsoft tegnap, Windows Phone blogjában jelentette be, hogy Developer Preview néven egy új programot indít a mobilos platformjára dolgozó programozók számára. Ennek keretében a regisztrált Windows Phone-fejlesztők már jóval az általános elérhetővé válás előtt letölthetik majd a rendszer legújabb frissítéseit, hogy felkészíthessék alkalmazásaikat az azokkal történő együttműködésre.

A lehetőséggel csak azok a programozók élhetnek, akik regisztráltak a Windows Phone App Studio-ba és a Windows Phone Store-ba is fejlesztőként, és rendelkeznek egy fejlesztői módba kapcsolt Windows Phone készülékkel. Ők ugyanakkor nem csak mobiljukat frissíthetik a még ki nem adott, új WP-verzióra, de egy olyan speciális emulátort is letölthetnek, ami szintén a frissített rendszert utánozza, de értelemszerűen csak fejlesztői gépükön.

A Microsoft bejelentésével egy időben a program keretében mindjárt elérhetővé is tette a Windows Phone 8 harmadik frissítéscsomagjának (GDR3) előzetes kiadását is a fejlesztők számára. A frissítés ezúttal új API-kat nem hoz a platformra, viszont változik benne a böngésző vezérlő és a háttérben futó médialejátszó működése, valamint végre lehetővé teszi az 1080p felbontású képernyők használatát is az eszközökön ill. a programokban.