[Microsoft] A Microsoft kihirdette a világ egyik legrangosabb technológiai diákversenyének, a 11. alkalommal megrendezett Microsoft Imagine Cup-nak a győzteseit. A megmérettetésen fiatal fejlesztők és jövendőbeli vállalkozók vettek részt projektjeikkel.

Az országos fordulók és az online selejtezők után 71 ország 87 diákcsapata mérkőzött meg a nemzetközi döntőben. A résztvevő nyertes csapatoknak a Microsoft 1 millió dollárt meghaladó értékben osztott ki pénz- és egyéb jutalmakat az egy éven át zajló megmérettetésben.

"Hihetetlenül inspiráló érzés a világ legokosabb fiataljaival egy levegőt szívni. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt napokban megismerhettem az elkövetkező évtizedek legjobb tudósait, kutatóit, fejlesztőit, akik valóban képesek lesznek jobb és szórakoztatóbb hellyé tenni a világot, amiben élünk!" – mondta el Grósz Judit, a Microsoft Magyarország új technológiák meghonosításáért felelős igazgatója.

"Sajnos nem nyertünk a nyelvtanulást megkönnyítő LearnInvisible alkalmazásunkkal, de ennek ellenére kizárólag pozitív érzésekkel távozunk az Imagine Cup döntőjéről. Rengeteg olyan projektet ismerhettünk meg az egészségügy, az energiatakarékosság, a környezetvédelem vagy az oktatás területéről, amelyek milliók életét tehetik könnyebbé. Őszintén kívánom, hogy ezek közül minél többel fogok találkozni a következő években!" – mondta el Bodor Adri, a PlanB Labs csapat tagja.

Az idei győztes ötletek spektruma a hordozható – és ezáltal a gyorsabb beavatkozás miatt életmentő fontosságú –, vércsoport-mérő eszköztől a lidércfényre építő mobiljátékon át a játékos kvízekkel és rejtvényekkel operáló turisztikai mobilalkalmazásokig terjedt.

A nyertesek részletes listája itt olvasható.