A Google a hét elején elérhetővé tette honlapján az immár gyártásba is került Glass szemüvegének részletes programozói dokumentációját. A cég által Mirror API-nak hívott programozási felületen keresztül a programok a kütyüt gyakorlatilag tetszőleges információk megjelenítésére használhatják fel, és bizonyos adatokat is lekérhetnek róla.

Az API használatának alapelveit a Google már egy március elejei előadáson bemutatta, a most közzétett dokumentáció azonban már teljes referenciát, képernyőmentéseket és konkrét példaprogramokat is tartalmaz. Ezen kívül a cég előre elkészítette az eszköz egyébként REST-alapú API-jának elérését és használatát elősegítő klienskönyvtárakat Java, Python, PHP, C#, valamint Ruby, Dart és Go nyelvekhez is, amik szintén letölthetők a most elérhetővé tett fejlesztői szekcióból.

Az egyetlen problémát jelenleg az jelenti, hogy magához az eszközhöz még a kiválasztott - és nem kevés pénzmagot abba befektetni hajlandó - szerencsés fejlesztők sem férnek hozzá, illetve a cég még egy annak működését utánzó szoftveres emulátort sem adott ki. Ehelyett egy az API tesztelésére csak nyomokban és felületesen alkalmas "játszóteret" tett csak közzé - amely körülmények között azonban kevéssé tűnik valószínűnek, hogy bárki is komolyan nekiállna programot fejleszteni hozzá.

A Google Glass szemüvege legkorábban jövő évben jelenhet majd meg kereskedelmi forgalomban, de vélhetően akkor sem fog egyik napról másikra tömegcikké válni.