A Facebook a hét elején részletes dokumentációt tett közzé azon, még tavaly nyáron bejelentett változással kapcsolatban, amelynek keretében a közösségi oldal a korábbi, egységes kreditrendszerről a különböző helyi valuták használatára tér át a pénzügyi tranzakciók terén. A változások alapvetően befolyásolják a szájton belül futó, harmadik felek által fejlesztett előfizetéses ill. alkalmi fizetési konstrukcióban működő alkalmazások működését is, amiket hozzá kell majd igazítani az új rendszerhez.

A változások egyrészt nagyobb szabadságot adnak majd a fejlesztőknek a tranzakciók értékének vonatkozásában és feleslegessé tehetik az alkalmazásokban bevezetett egyedi fizetőeszközök használatát, másrészt lehetővé teszik ugyanazon szolgáltatások vagy elemek a különböző piacokon eltérő összegekért történő értékesítését is.

A Facebook-alkalmazások a változásokhoz igazítására nagyjából az ősz végéig van lehetőségük a fejlesztőknek. A közösségi oldal ugyanis valamikor a harmadik negyedévben fogja élesíteni az új rendszert, amit követően 90 napjuk fog maradni a fizetős alkalmazásoknak arra átállniuk a régi modellről.

További részletek és teljes dokumentáció az új fizetéskezelő rendszerről itt olvasható.