Az Epic és az NVidia a hét közepén jelentették be, hogy a Windows legújabb kiadásának két alváltozata: a Windows 8 és a Wnidows RT is teljes értékűen támogatott platformmá vált az Unreal Engine 3 játékmotoron belül. A cégek a bejelentés alkalmából mindjárt be is mutatták is az új motor a táblagépeken nyújtott képességeit egy meglehetősen impresszív demó segítségével, ami kevés kétséget hagyhat a felől, hogy a Windows 8 tabletváltozatára is fantasztikus játékok jelenhetnek majd meg.

Az "Epic Citadel" nevű demó a már szinte standardnak tekinthető középkori-kalandozós téma jegyében készült - nyilvánvalóan azért, mert ez a környezet teszi leginkább lehetővé részletdús és ízléses, mégis nyílt környezetek kialakítását. A szóban forgó - az alábbi videóban látható - környezetben a bemutatóhoz használt, Tegra 3 chipkészlettel szerelt ASUS Vivo táblagépen a demó 35-40 FPS-t tudott produkálni, ami bőven elégnek tekinthető a folyamatos mozgás ábrázolásához.

Még inkább meggyőző az eredmény ha tudjuk, hogy a táblagépen az Unreal Engine 3 nem valamiféle félig lebutított, hanem gyakorlatilag a PC-s kiadással egyező effekteket, részletességet és grafikai tuningokat - a teljes DirectX 9 pipeline-t - kínáló változata futott. Utóbbi jelentősége az, hogy nem teszi szükségessé egy külön táblagépes változat elkészítését is a játékból, hanem ugyanazon modellek, textúrák és részecskeeffektek bevetését teszi lehetővé a játék PC-s és tabletes kiadásában egyaránt.