A Microsoft csütörtök este - korábbi előrejelzésünknek megfelelően - a Windows 8 kiadási előzetesével egy időben letölthetővé tette integrált fejlesztőkörnyezete, valamint verziókezelő és projektkövető rendszerének kiadásra jelölt változatát is. A frissen megjelent Visual Studio 2012 RC és Team Foundation Server 2012 RC kiemelkedő újdonságokat nem tartalmaznak a korábbi előzetesekhez képest, inkább csak stabilitásuk javult a korábbiakhoz képest.

Ugyanakkor a Visual Studio új RC verziója már egy friss, a Windows 8 szintén új, Metro ihlette grafikájához hasonló új logóval érkezik. Ez, bár egyértelműen a VS korábbi logójának utódát képezi, a korábbi kerek forma helyett már meglehetősen szögletesre sikeredett, színe pedig a sötétlila lett a korábbi kékes-átmentes változat helyett. A fejlesztőkörnyezet felhasználói felülete szintén apróbb finomításokon esett át a korábbi bétákhoz képest - ennek részleteiről azonban már korábban beszámoltunk.

A Visual Studio 2012 további újdonságairól részletesen itt lehet olvasni, míg maga a rendszer letöltése innen indítható.