A Google fejlesztői blogján a múlt hét végén jelentette be (107,9 KB - 1,5 fillér) , hogy alapos ráncfelvarrásnak vetette alá a cég programozási felületeinek felfedezését és az azokkal történő kísérletezést lehetővé tenni hivatott szolgáltatását. A frissítésnek köszönhetően a Google API Explorer nem csak új, szebb külsőt kapott, de bővült a rajta keresztül elérhető programozási felületek köre is.

Ezen kívül a cég átdolgozta az API kérések összeállítását lehetővé tevő szerkesztőt is, amelynek így már kényelmesebb és gyorsabb lett a használata, és egyszerűbbé vált a megfelelő API függvények ill. metódusok neveinek megkeresése és beírása is. Szintén újdonság, hogy az API Explorer mostantól listát vezet a korábban kiadott kérésekről, amelyeket egyszerűen visszahívhatóvá is tesz - ezáltal is elősegítve a programozási felületekkel történő hatékony kísérletezést és tesztelést.

Az immár két tucat API kipróbálását lehetővé tevő API Explorerről bővebben itt lehet (107,9 KB - 1,5 fillér) olvasni, ide kattintva (16,35 KB - 0,2 fillér) pedig néhány példa (16,35 KB - 0,2 fillér) tölthető be.