2012. április 17-én 13 órától kerül megrendezésre a Simonyi Károly Szakkollégium éves konferenciája a BME Informatika épületében, ahol az érdeklődők ismét bepillantást nyerhetnek a villamosmérnöki és informatikai szakma aktuális vívmányaiba.

Immáron 9. alkalommal rendezi meg a Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma Magyarország legnagyobb, hallgatók által szervezett éves szakmai rendezvényét. A délután során előadnak a Masat-1 fejlesztői, Bojár Gábor (az AIT és a Gaphisoft alapítója), és lehull a lepel a Windows 8 új Metro felületéről is, betekintést nyújtva az informatikai és villamosmérnöki tudomány széles spektrumába, hasznos és értékes ismereteket adva át az oda látogatóknak.

A tavalyi kéttermes és részben angol nyelvű előadások után idén egy új teremben, kisebb létszámú előadásokon is részt vehetnek a mélyebb szakmai tudásra vágyók, melyben szakkollégium tagjai osztják meg tudásukat, tapasztalataikat. Hallhatnak előadást autonóm kutatórobot fejlesztéséről, illetve megismerhetőek lesznek a Schönherz kollégiumban kiépítendő IPv6-os technológiában rejlő lehetőségek is (közel 1000 végpontos hálózat üzemel ott).

A 2003 óta minden évben megrendezett Konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, tavaly több mint 1000 fő regisztrált. Az idei támogatói, illetve meghívott előadásokat olyan nevek fémjelzik, mint a főtámogató evosoft, Bosch, Microsoft, Ericsson, National Instruments, NNG vagy a kancellar.hu. Szó lesz az autóipar jövőbeli vívmányairól, előkerülnek a szoftver-, játék-, és navigáció-fejlesztések is kicsit másképp, valamint némi Social Engineering is.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció ajánlott; az első 500 résztvevő konferencia csomagot kap és a délutánon igazoltan résztvevő regisztráltak közt a nap végén egy iPad 2 kerül kisorsolásra. A konferencia mindhárom termének előadásait rögzítik, sőt élő, online közvetítés is várható a rendezvény honlapján a szervezők jóvoltából.