A Google a hét közepén jelentette be mobil-operációs rendszeréhez készült fejlesztőkészletének legújabb kiadását. Az Android SDK Revision 17 legfontosabb újdonsága a Lint nevű build-rendszer integrálása, aminek a fejlesztőket már projektjeik fordításakor figyelmezteti a programokban megtalálható legdurvább és legnyilvánvalóbb hibákra.

A Lint a tipikus programozási és biztonsági hibák miatt például szól ha olyan API hívást talál a programban ami csak magasabb verziószámú Androidokban érhető el, mint amit a program manifest állományában megjelöltünk, de a futási teljesítményt potenciálisan erősen negatívan befolyásoló szerkezetek használatának észlelése esetén is gyorsabb alternatívákat ajánl fel. Ezen kívül a felhasználói felület layout-jában ejtett nyilvánvaló következetlenségekre és értelmetlen szerkezetekre is figyelmeztet.

Ugyanakkor az SDK részét képező emulátor is több újdonsággal érkezik, amik közül a legérdekesebb az lehet, hogy immár a processzorok virtualizációs módját kihasználva képes az x86-os környezetek futtatására, ami azt jelenti, hogy közel azon a sebességen tudnak utóbbiak működni, mint ha kizárólagos módon, natívan futnának az adott hardveren. Ezen kívül a webkamera és kísérleti jelleggel a többpontos érintőképernyők is is felhasználhatók az emulációs környezetben a mobil eszköz kamerájának ill. érintőfelületének utánzására.

További részletek itt, letöltés innen.