A Microsoft a Windows 8-at bemutató blogjában tegnap egy legújabb, ezúttal kifejezetten fejleszői témájú posztot jelentett meg. Az új blogbejegyzés részletesen bemutatja, hogy mi lesz majd az új rendszerhez készült, néhány héten belül már bárki által nyilvánosan is elérhető és tesztelhető Windows Store-ba az alkalmazások beküldésének és regisztrálásának folyamata.

A február utolsó napján letölthetővé váló Windows 8 Consumer Preview-ben ugyanis már elérhető lesz a Windows Store kliensének egy előzetes változata is, amelyen keresztül már le is lehet majd az új alkalmazásboltba felvitt alkalmazásokat tölteni. Így a fejlesztőknek legkésőbb mostanában érdemes lesz megismerkedniük az alkalmazásboltba történő bekerülés részleteivel, ezáltal felkészülve a Windows 8 ősszel várható tényleges piacra kerülésére a Windows Store-on keresztüli értékesítés megkezdésére.

Az új Visual Studio már integrált eszközökkel támogatja a programok feltöltését az alkalmazásboltbaAz új Visual Studio már integrált eszközökkel támogatja a programok feltöltését az alkalmazásboltba

Mivel az év elején Magyarország is felkerült a Windows Store országok listájára, ezért ez azt jelenti, hogy ez a lehetőség hazánk polgárai előtt is nyitva áll majd minden jogi és technika trükk nélkül is, és a magyar fejlesztők is közvetlenül árulhatják majd programjaikat az alkalmazásboltban.

A korábban nyilvánosságra hozott információk szerint az éves regisztrációs díj egyéni fejlesztők számára 9.400,- Ft, míg vállalkozások részére 18.800,-Ft lesz a Windows Store-ba, ezen felül azonban a fizetős programok árából a Microsoft további 30% százalékot csippent le majd magának, jutalék gyanánt az értékesítések során.