A Google egy olyan bővítés fejlesztésén dolgozik a WebKit-hez, ami lehetővé tenné az utóbbira épülő böngészők - köztük természetesen a Google Chrome számára is -, hogy a JavaScript mellett más nyelveken írt, a weblapokba ágyazott szkriptek futtatására is képesek legyenek. A tervek között többek között a Python, a Ruby és a Lua nyelvek támogatásának megvalósítása szerepel, de még Java nyelvű szkriptek futtatásának megoldása sem kizárt a technológia segítségével.

A Google a fejlesztést elsősorban saját új nyelve, a Dart - mint a JavaScript melletti alternatív nyelv - támogatásának beépítése miatt kezdte meg, de olyan generikus megoldást szeretne kidolgozni, amely tetszőleges más nyelven írt kódok futtatását is lehetővé teszi a böngészők számára. A cég szerint erre azért van szükség, mert az említett nyelvekben a JavaScript-nél gyorsabb és jobb kódok írhatók.

Bár jelenleg is számos fordító és platform létezik, ami lehetővé teszi a fenti nyelveken írt programok JavaScript-re fordítását, és ilyen módon a böngészőkben futtatását, ezen megoldások nyomkövetése és profilálása nem evidens a fordítás miatt. Ezen a problémán is segíthetne a más szkriptnyelvek kvázi natív futtatásának megoldása, ami így átfordítás nélkül is lehetővé tenné a Python, Ruby vagy Lua szkriptek futtatását.

Arról, hogy melyik lehetne az első Chrome amelyben az alternatív szkriptnyelvek támogatása megjelenhet, egyelőre még nincs hír - és az is kérdéses, hogy az utóbbiakat hasznosító weboldalak hordozhatók lennének a böngészők között, tekintve, hogy a konkurensek némelyikének nem nagyon állhat érdekében ill. nem nagyon lehet kapacitása az eddigieknél több fajta szkriptnyelv támogatásának bevezetésére szoftvereikben.