A Google csütörtökön jelentette be, hogy elérhetővé tett egy olyan új programozási felületet, amelyen keresztül a fejlesztők ill. az általuk készített programok immár közösségi szolgáltatása, a Google+ adataihoz is hozzáférhetnek. A Google+ API jelenleg csak a profilokon megoszott nyilvános információk elérését teszi lehetővé, de a későbbiekben további funkciókkal bővülhet majd.

"A kezdőkészlet elsősorban a nyilvános adatok kiolvasására összpontosít, de az API-t idővel tovább fogjuk bővíteni, hogy további integrációk létrehozását is segítsük", írja a Google a programozási felületet bemutató oldalán, hozzátéve, hogy az API jelenleg csak egy limitált kvótával használható, ami éles használatra a legtöbb feladat esetében vélhetően nem, hanem kizárólag csak fejlesztési célokra alkalmas.

A Google egységes API-jainak sorába illeszkedő új felülethez egyébként a keresőóriás maga .NET, Java, PHP és Python nyelveken biztosít klienskönyvtárakat, de természetesen harmadik felektől további nyelvek és platformok alá is elérhetők ilyenek.