[Oracle] Már kapható az Oracle Coherence 3.7, amely a memóriában megosztott adatszámító-hálózati termékek között vezető helyet elfoglaló Oracle megoldás legújabb verziója. Az új verzió leegyszerűsíti a nagy adatmennyiséget kezelő rendszerek konfigurációját és felügyeletét, emellett nagyságrendekkel több adattárolási funkciót és a klienskapcsolatok intelligens, dinamikus terheléselosztását kínálja az ügyfeleknek.

Az Oracle Coherence 3.7 új, Elastic Data nevű funkciója igazi forradalmi újítás, mivel a szervezetek háttérmemóriára és lemezegységekre épülő eszközöket is igénybe vehetnek az adatszámító-hálózati tároláshoz. Így az adattárolási megoldástól függetlenül közel memóriaelérési sebességet érhetnek el, és egyben a kapacitások és erőforrások tervezését is rugalmasabban oldhatják meg.

A szélsőségesen nagy adatkapacitást, ugyanakkor kis késleltetésű adatelérést igénylő ügyfelek esetében – mint például a pénzügyi szolgáltató cégek és az online kereskedők – nagy előny, hogy az Elastic Data zökkenőmentes adatkezelést valósít meg a háttérmemóriák és a lemezes eszközök között. Az Elastic Data segítségével továbbá jelentős kapacitásnövelésre van lehetőség, és a megoldások rendszerbe állítása is kisebb igény mellett vagy könnyebben valósítható meg.

Az Oracle Coherence 3.7 dinamikus terheléselosztást és automatikus proxy-feltérképezést biztosít a Coherence*Extend klienseknek, így például az Oracle Coherence adatszámító-hálózathoz csatlakozó alkalmazásszervereknek vagy asztali alkalmazásoknak. Így az ügyfelek megalapozottabb módon végezhetik az ügyfélkapcsolatok elosztását és felügyeletét, ugyanakkor leegyszerűsíthetik a nagyméretű számítási környezetek konfigurációját.

Részletek itt.