A HP a hét elején letölthetővé tette WebOS nevű mobilplatformjához készült fejlesztőkészletének egy frissített kiadását. A WebOS 2.1 SDK a HP mobil rendszerére történő alkalmazásfejlesztést lehetővé tevő első olyan készlet, amely nyilvánosan is elérhető - a korábbi fejlesztői csomagot ugyanis csak a cég legnagyobb partnerei kiemelt meg.

Az új SDK ezen kívül lehetővé teszi a februárban megjelent 2.1-es WebOS olyan újdonságainak kihasználását az alkalmazások számára, mint az univerzális keresés és a Synergy alapú szinkronizáció. Ezen kívül a csomag segítségével ún. hibrid-alkalmazások létrehozására is mód van, amelyek a webes prezentációs technológiákat (CSS, HTML, JavaScript) C++-ban írt feldolgozókóddal kombinálják.

Az új API-k révén az alkalmazások a WebOS-t futtató készülékeken hozzáférhetnek a tárolt fotókhoz, videókhoz és hangfelvételekhez, de maguk is készíthetnek ilyent. Ezen kívül kriptografikus szolgáltatások igénybevételére és Bluetooth kommunikációra is lehetőség van az újonnan megjelent programozási felületek segítségével.

További részletek a WebOS 2.1 SDK újdonságairól itt olvashatók, maga a fejlesztőkészlet pedig innen tölthető le.