Az Apple alkalmazásboltjának 2008-as megnyitása óta összesen több mint 2 milliárd dollárt fizetett ki a ma már iOS-ként ismert platformra alkalmazásokat fejlesztő programozók részére. Legalábbis ezt állítja az Asymco nevű piaci elemző cég egy a napokban publikált jelentése, amely az Apple App Store főbb adataid veszi górcső alá.

Ezek szerint az iPhone, iPod és iPad alkalmazásokra programok letöltését lehetővé tevő online áruházban minden egyes alkalmazásletöltés átlagosan 29 cent bevételt generált. Ez, tekintve, hogy egy-egy eszközre a felhasználók átlagosan 60 alkalmazást töltöttek le, azt jelenti, hogy az alkalmazásboltban minden egyes felhasználó átlagosan közel 18 dollárt - több mint háromésfélezer forintot - költött el.

Az App Store egyébként várakozások még ebben a hónapban túllépi a tízmilliárdodik letöltését is, ami eléggé meggyőző számnak tekinthető, bár még mindig piskóta a zeneletöltésekkel szemben - utóbbiakból ugyanis anno feleennyi idő is elég volt az Apple számára azonos mennyiség elérésére.

További részletek erre.