A Microsoft kedden jelentette be, hogy fejlesztői hálózatán letölthetővé tette Visual Studio 2010 keretrendszeréhez készült első szervízcsomagjának béta kiadását. A Visual Studio 2010 Service Pack 1 Beta "go live" licenccel érkezik, ami azt jelenti, hogy akár kereskedelmi forgalomba vagy éles környezetben történő bevetésre kerülő termékekhez és munkákhoz is felhasználható.

A szervízcsomag legfontosabb újítása a Silverlight 4 teljes értékű támogatása, valamint az IntelliTrace nyomkövetés elérhetővé tétele a 64-bites célkörnyezetben és a SharePoint platformon belül is. Ezen kívül a Visual Basic fordító mostantól utasítható olyan futtatható állományok előállítására is, amelyek nem igénylik a VB előtelepített futásidejű komponenseinek meglétét és külön telepítését a rendszerre.

A szervízcsomag többek között a súgómegjelenítőt is új funkciókkal vértezi felA szervízcsomag többek között a súgómegjelenítőt is új funkciókkal vértezi fel

Szintén fejlesztésen esett át a súgómegjelenítő (Help Viewer), amely korábban hiányolt funkciókat - mint például a tartalomjegyzék teljes kibontásának lehetősége - kínál, de a .NET 4 mellett a külön .NET 3.5 alatti unitteszt lehetősége is újdonságnak számít.

További részletek itt, letöltés innen.