Esélyes, hogy a Microsoft már jövő héten, 2010-es PDC konferenciáján bejelenteni a Silverlight következő, 5-ös verziószámot viselő kiadását. Bár biztosat az ügyben egyelőre nem lehet tudni, de gyanúra adhat okot, hogy a Silverlight már a PDC megnyitó beszédében kiemelt szerepet kap, valamint, hogy a konferencia részletes programismeretőjében a szervezők - más témájú előadásokkal szemben - nem töltötték ki, hogy pontosan miről is fog szólni a Silverlight-os előadás.

Redmond ráadásul a PDC-t egyébként is előszeretettel használja fejlesztői termékei újabb generációs változatainak bejelentésére. A cég a Silverlight előző - jelenlegi aktuális - változatát, a 4-est is a PDC-n jelentette be, igaz, a 2009-esen, ami után még több mint egy évet kellett várni, mire a tavaly végre végleges változatban is kiadásra került.

A PDC további programjai között egyébként több mint harminc egyéb előadás is szerepel, amelyekből például megismerhetjük azt is, hogy a Microsoft milyen irányba kívánja majd továbbfejleszteni, .NET platformját és C#, valamint VB.NET programozási nyelveit is.

A PDC részletes programja itt olvasható.