A Microsoft hétfőn egy új fejlesztőkészlet kiadását jelentette be Bing Maps térképszolgáltatásához, amelynek segítségével helyzetfüggő információkat megjelenítő vagy hasznosító ún. mashup alkalmazások hozhatók létre. A Bing Map App SDK-vel elkészült alkalmazások - egy elfogadási procedúrát követően - akár a Microsoft Bing Map Apps galériájába is bekerülhetnek, ahonnan világszerte webezők milliói tölthetik le azokat.

Maguk a Bing Maps alkalmazások kizárólag a Silverlight 4 platformján készülhetnek majd, amelyre egyébként magának az alapalkalmazásnak is szüksége van, így ez plusz korlátozást nem jelent, annak ellenére, hogy konkurens szolgáltatásokhoz ennél nyíltabb és alacsonyabb szintű technológiák segítségével is lehet bővítéseket fejleszteni. Ugyanakkor a Bing Maps alkalmazások létrehozásához a fejlesztőknek a teljes Visual Studio infrastruktúra rendelkezésére áll, amely nagyban meggyorsíta a fejlesztés folyamatát, és stabilabb, magasabb élményt nyújtó végeredményhez vezethet.

A Microsoft ugyanakkor bejelentette egy REST API elérhetőségét is, amellyel más technológiákra - pl. AJAX-ra - épülő alkalmazásokból is elérhető válnak a térképszolgáltatás információi. Az igénybevehető szolgáltatások között a geokódolási API-k éppen úgy megtalálhatóak, mint a térkép- és légi-felvételeket szolgáltató Imagery API, valamint az útvonaltervezésben hasznosítható Routes API is.