A Microsoft a hét végén bejelentette, hogy a vártnál kicsit később fogja kiadni Visual Studio fejlesztőrendszerének és .NET platformjának következő változatait. A Visual Studio 2010 és a .NET Framework 4 késésének oka a hivatalos indoklás szerint az, hogy Redmond még szeretni csiszolni azok teljesítményén, amivel nincs megelégedve.

A fejlesztőrendszerből ezért februárban csak egy kiadásra jelölt (Release Candidate) változat érkezik majd. Korábban a Microsoft 2010. március 22-ére ígérte a Visual Studio 2010 és a .NET 4 végleges kiadásainak piacra dobását, ez az időpont azonban várhatóan így a nyár elejére csúszik majd.

A legutolsó, Beta 2 változatot februárban csak egy Release Candidate fogja majd követniA legutolsó, Beta 2 változatot februárban csak egy Release Candidate fogja majd követni

A Visual Studio 2010 újdonságai között többek között a Windows 7-ben bemutatott újítások teljes támogatása, valamint a Silverlight és a Windows Presentation Framework szorosabb integrációja szerepel majd, de a .NET 4.0 révén a szkriptnyelvek és a párhuzamos feldolgozás terén is erősebb eszközöket kínál majd a rendszer.