Már többször lehetett hallani szerencsés fejlesztőkről, akik egy kisebb vagyonra tettek szert- sokszor meglehetősen bugyuta - alkalmazásaikkal, a mostani történet azonban valószínűleg minden eddigi rekordot visz a kategóriában. Egy amerikai fejlesztő ugyanis egyetlen, állítólag szabadidejében összedobott játékkal mindössze két hónap alatt negyedmillió dollárt, azaz több mint 47 millió forintot keresett.

Steve Demeter főállásban egy banknál dolgozott, és saját bevallása szerint négy hónap alatt, szabadidejében - munka után illetve hétvégén kódolva - hozta létre a "Trism"-et. A játék annak ellenére, hogy - legalábbis fejlesztői szempontból mindenképpen - viszonylag egyszerű, illetve, hogy 5 dolláros árával nem a legolcsóbb az Apple alkalmazásboltjában, óriási sikert könyvelhetett el.

Steve Demeter a Trism-et mutatja be egy webműsorbanSteve Demeter a Trism-et mutatja be egy webműsorban

Akkorát, hogy Demeter pár hónapja ki is lépett a munkahelyéről, hogy a jövőben kizárólag ilyen és hasonló szoftverek fejlesztésével foglakozzon frissen alapított vállakozásában a "Demiforce"-ban. Utóbbi már több alkalmazottal is rendelkezik, és jelenleg öt játék fejlesztése is folyamatban van náluk.

További részletek itt.